Näringslivsevent

LinTek anordnar en rad olika event under året som alla studenter kan ta del utav! Eventen är riktade mot alla teknologer vid Linköpings Universitet men skulle det vara så att du som student som inte tillhör den tekniska fakulteten vill komma på våra event är du såklart välkommen ändå om vi har ett event med ett företag som intresserar dig! Eventen kommer upp på vår facebooksida LinTek Näringsliv där ni kan följa oss för att se när nya event kommer upp! 

Utöver våra fristående event som kan komma upp lite när som har LinTek även ett utskott som arrangerar olika temaveckor där vi bjuder in företag som får föreläsa inom ett specifikt tema!

Temaveckor med LinTek Näringsliv

Nedan följer en lista på de temaveckor som utskottet LinTek Näringsliv håller i. Datum för dessa temaveckor för nästkommande läsår är ännu inte satta men se till att följa LinTek Näringsliv på våra sociala medier för att få reda på när temaveckorna arrangeras!

LinTeks Klimatvecka

I maj riktar vi för elfte året i rad strålkastarna mot klimatet. Under en veckas period kommer vi rikta in oss på klimatfrågan och hur företag ser på samt jobbar med detta.
Arrangemanget har vuxit år efter år vi har höga intentioner att fortsätta sporra våra teknologers miljöengagemang genom att ge dem en inblick i hur enskilda företag, samt näringslivet i sin helhet, tolkar hållbar utveckling.

FramTech

FramTech är en vecka vars syfte är att inspirera till användandet, lärandet och utvecklandet av framtidens teknik. Under veckan kommer företag inom olika branscher och berättar hur de nyttjar och tillämpar teknologier som ligger i framkant.

Days of Diversity

Days of Diversity är ett event som lägger fokus på mångfald, jämställdhet och hur näringslivet arbetar med lika villkor. Under denna veckan får du komma i kontakt med företag som lägger stor vikt kring dess frågor och arbetar aktivt för att det ska vara en diversifierad och trivsam arbetsplats.

 

Exjobbsmässan

Varje höst ger vi våra studenter en chans att komma i kontakt med företag som kan erbjuda ett exjobb under det kommande året. Mässan arrangeras varje år och är det perfekta tillfället för dig som student att komma i kontakt med lokala företag i Östergötland för att landa ditt exjobb! Exjobbsmässan är ett samarbete mellan LinTek, Linköping Science Park och Norrköping Science Park. För mer information om mässan kan ni kika på vår facebooksida!

Rekryteringsmässan

I början av året håller LinTek en rekryteringsmässa där studenter har chansen att komma i kontakt med lokala företag i Östergötland. Detta är ett perfekt tillfälle för dig som student att hitta de lokala företagen so erbjuder extrajobb, jobb efter examen eller exjobb. Rekryteringsmässan sker alltid innan LinTeks stora arbetsmarknadsmässa LARM för att ge er studenter chansen att få en första kontakt med de lokala företagen. Se detta som en chans att först prata med de lokala företagen innan LARM som sedan sker i början av februari!

 

Om du har några frågor hör av dig till na@lintek.liu.se