Näringslivsevent

Våra event:

Temaveckor med LinTek Näringsliv

I dessa speciella tider när pandemin råder kommer vi inte kunna arrangera event på plats på våra Campus. Däremot kommer vi arrangera digitala event som ni studenter kan ta del utav. Trots pandemin vill vi att alla teknologer ska ha en förståelse kring näringslivet och få ett uppfattning om vad det är ni kan jobba med när er tid på Universitetet tar slut.

Ett år av pandemi 6-9 april 2021

Det har snart gått ett år sedan pandemin tog start i Sverige. Det har varit en global världskris som påverkat oss alla på ett eller annat sätt, hur vi lever, agerar och inte minst osäkerheten över framtiden.
I början av april 2021 riktar vi oss mot pandemifrågan och hur denna kris har påverkat olika delar av näringslivet. Under en veckas period kommer vi bjuda in bolag och aktörer från näringslivet som får berätta om hur de har jobbat med sin verksamhet under ett år av pandemi.

LinTeks Klimatvecka 3-7 maj 2021

I maj riktar vi för elfte året i rad strålkastarna mot klimatet. Under en veckas period kommer vi rikta in oss på klimatfrågan och hur företag ser på samt jobbar med detta.
Klimatveckan anordnas av LinTek Näringsliv och hålls i år vecka 18. Arrangemanget har vuxit år efter år vi har höga intentioner att fortsätta sporra våra teknologers miljöengagemang genom att ge dem en inblick i hur enskilda företag, samt näringslivet i sin helhet, tolkar hållbar utveckling.

FramTech – åter 2022

FramTech är en vecka vars syfte är att inspirera till användandet, lärandet och utvecklandet av framtidens teknik. Under veckan kommer företag inom olika branscher och berättar hur de nyttjar och tillämpar teknologier som ligger i framkant.

Days of Diversity – åter 2022

Days of Diversity är ett event som lägger fokus på mångfald, jämställdhet och hur näringslivet arbetar med lika villkor. Under denna veckan får du komma i kontakt med företag som lägger stor vikt kring dess frågor och arbetar aktivt för att det ska vara en diversifierad och trivsam arbetsplats.

Exjobbsmässan 2020

Varje höst ger vi våra studenter en chans att komma i kontakt med företag som kan erbjuda ett exjobb under det kommande året. I år så kommer vi ha en exjobbsmässa i Linköping den 7 oktober.
På grund utav Covid-19 kommer årets upplaga av Exjobbsmässan se lite annorlunda ut. I vanliga fall brukar det ställas ut ca 20-25 bolag från Linköping Science Park och runt 500 studenter brukar komma under mässdagen. I år som ni kanske förstår är detta inget alternativ och med detta har vi då beslutat att ta Exjobbsmässan och göra den digital.

Mässan kommer att ske digitalt på Linköping Science Parks hemsida där bolagen får lägga upp var sin filmpitch som ni studenter kan kika på för att få en uppfattning om vad det är för bolag samt vad de kan erbjuda. På denna sida kommer även att exjobb finnas att kika bland om ni hittar något som faller er i smaken. Mellan 12.00 – 16.00 kommer ni studenter få chansen att träffa de bolag som kan erbjuda er exjobb via olika digitala möten. Där kan ni hoppa in i ett digitalt videosamtal med de bolag som ni vill höra lite mer om, kanske till och med pitcha en egen idé till exjobb?

I detta event kommer det snart komma upp vilka bolag det är som kommer ställa ut och mellan den 5-7 oktober kommer ni kunna kika på bolagens pitcher.

Rekryteringsmässan 2021

Den 27 januari arrangerar LinTek tillsammans med Linköping Science Park Rekryteringsmässan 2021. Såsom Exjobbsmässan kommer Rekryteringsmässan hållas digitalt i år på grund utav de restriktioner som finns i samhället. Mässan kommer ta plats på Linköping Science Parks hemsida där utställande bolag får var sin sida där de presenterar sig via en filmpitch, har länkar kopplade till sina egna rekryteringsidor samt möjlighet till ett digitalt samtal mellan studenterna och bolagen.

Mässan kommer vara öppen mellan 12.00 – 16.00 men denna gång får bolagen själva välja mellan vilka tider de tar emot samtalen med studenterna. Du som student kommer bli informerad om när vardera bolag har öppet för frågor och samtal!

För att få uppdateringar om Rekryteringsmässan och de bolag som ställer ut kan ni följa vårt event på Facebook.

Löpande event under året

Under året anordnar vi också flera olika event, så som lunchföreläsningar, kvällsevent och studiebesök. För att inte missa något av våra event kom ihåg att följa oss på vår Facebooksida LinTek Näringsliv.

 

Om du har några frågor hör av dig till na@lintek.liu.se!