Hem /

TILLGÄNGLIGA POSTER

Vi söker alltid engagerade studenter för att driva Lintek framåt. Inom LinTek finns det flertalet poster där man kan engagera sig ideellt både som heltidsarvoderad eller vid sidan av studierna. På den här sidan dyker ansökan och information upp när det finns en grupp inom LinTek som rekryterar.

Sök kårledning!

Är du en del av LinTeks Kårledning 22/23?
Har du åsikter och driv för mottagningen? Vill du påverka teknologernas utbildning, är grym på
kommunikation eller vill hjälpa dina medstudenter med matten? Du kanske vill vara projektledare för
LinTeks arbetsmarknadsmässa? Tveka inte att söka till LinTeks Kårledning!

Inom LinTeks organisation kan man som ideellt engagerad student arbeta som heltidsarvoderad eller på deltid med frågor som rör allt från mottagningen till studiebevakning.
Just nu söker vi följande poster:

– Näringslivsansvarig (heltid)
– SOF-general (heltid)

Att vara en del av kårledningen innebär att du förutom att utföra ditt postspecifika uppdrag är med i en
ledningsgrupp som jobbar i ett tight team och driver frågor som rör utbildning, gemenskap och framtid.

Här kan du läsa mer om vad kårledningen och varje specifik post inom den gör: https://lintek.liu.se/organisationen/karstyrelse-och-karledning/

Ansök eller nominera här: Till formulär

(Alla poster vi söker just nu sitter på verksamhetsår, du börjar alltså på posten efter tenta-p i juni och sitter till och med juni nästa år)

Sök LinTeks utskott!

LinTek söker nu dig som är intresserad av att bli kåraktiv i något av våra utskott! Lär dig nya grejer, träffa nytt folk och driv intressanta projekt.

Just nu söker vi projektgrupper för:

Kolla in den här sidan för att ansöka/nominera: Till formulär

Lithanian:

Redaktör
Som redaktör agerar man chefredaktörens högra hand. Man är sekreterare på möten, planerar teambuilding, håller i en del möten och hjälper till där det behövs i redaktionen. Som redaktör har man även hand om den interna kommunikationen med sektionerna och ser till att sektionssidorna skickas in i tid.

Layoutgruppen
Layoutgruppen består av en layoutansvarig och två layoutare. Som layoutansvarig sätter du tidningens visuella grund och ansvarar för att ta fram designen som kommer gälla för resten av året. Du över helheten och ansvarar för att allt är korrekt innan du skickar tidningen på tryck. Tillsammans i layoutgruppen sätter ni ihop text, bild och illustrationer i tidningen. Under våra kreativa möten diskuterar man färger och blir sedan tilldelade sidor i numret som ska layoutas, vilket brukar vara omkring 8 sidor vardera. Tillsammans med kreatörerna och redaktören brainstormar man fram illustration, foto eller layoutelement.

Illustratör
Illustratörerna är två personer som sätter färg på LiTHanians sidor! Som illustratör skapar man bilder och illustrationer till tidningens olika artiklar. Vilken stil eller vilket material du vill använda väljer du själv, så du har stor möjlighet att vara kreativ och det är alltså inget krav att vara kunnig i något speciellt program. Under de kreativa mötena så diskuterar man, tillsammans med layoutgruppen och redaktören, färg, form och uttryck för nästkommande tidning.

Företagskontakt
Företagskontakten tar kontakt med företag som vill annonserna i LiTHanian. Som företagskontakt gäller det att vilja ta kontakt med människor, vara positiv och utåtriktad. Tillsammans med redaktionen kan man bolla idéer, få inspiration och stöd i företag som skulle kunna tänkas passa i numren. Som företagskontakt är man sedan ansvarig för att ro hem kontakter och sätta LiTHanian på företagens kartor.

PR
Som PR-ansvarig ansvarar du för och skapar allt innehåll på LiTHanians sociala medier. Du koordinerar marknadsföringen av tidningen och uppdaterar om vad som händer på LiTHanian. Med andra ord är du den som marknadsför LiTHanian och ser till att kårtidningens sociala kanaler uppdateras. PR jobbar tillsammans med webb för att hålla LiTHanians digitala uttryck uppdaterat.

Webb
Som webbansvarig är du med och utvecklar LiTHanians egna hemsida. Där kan man hitta information om tidningen, redaktionen, nya artiklar samt möjlighet att läsa tidningen i digital form. Man behöver ingen koderfarenhet då hemsidan är uppbyggd i WordPress och är väldigt lätt att lära sig! Tillsammans med PR arbetar man med LiTHanians digitala uttryck.

Fotograf
Som fotoansvarig har du ansvar för alla bilder som hamnar i tidningen. Du ser till att det finns bilder till de bestämda artiklarna. Det kan handla om att fota själv, redigera i photoshop, be om att få låna bilder av den intervjuade eller så kanske du har någon gammal bild liggandes på datorn som går att använda.

Skribentgruppen
Skribentgruppen består av 4 skribenter och en krönikör som tillsammans ser till att det finns text på LiTHanianns sidor. På skribentmöten tar man även fram ämnet för nästkommande nummer av tidningen. Som skribent ser man till att fylla varje tidning med text, allt från små nyhetsnotiser på två rader till djupgående reportage och intervjuer över hela uppslag. Det handlar mycket om eget arbete, man får lägga upp sina artiklar nästan hur man vill så länge man håller sig till deadline. Det bästa med att vara skribent är variationen; ingen artikel är den andra lik. Som krönikör har man ungefär samma uppgifter som skribenterna, men är även ansvarig för att skriva en egen krönika till varje nummer. Krönikören har ganska fria händer kring vilket ämne eller åsikter hen vill uppmärksamma eller debattera om. Om tid och behov finns hjälper krönikören sedan skribenterna med en eller flera artiklar.

Projektgrupp Kårstugan:

LinTeks kårstugan är nu i full gång med att renoveras och inredas. Är du taggad på att lära dig hur man renoverar ett hus, är du kreativ och strukturerad, har ett intresse för att inreda och vill
vara med och sätta din prägel på LinTeks alldeles egna Kårstuga? Då borde DU söka till Projektgrupp Kårstugan! Tillsammans kommer vi se till att stugan blir ett ställe som studenter
vill hänga och umgås på med allt som det innebär. Mycket har hänt sedan kårstugan köptes och detta året fortsätter det spännande arbetet med renoveringar och inredning. Vill du se idéer
komma till verklighet tillsammans med mig och ett helt fantastiskt gäng andra studenter?
– SÖK SÖK SÖK!
/Emily Gulve, Projektledare Kårstugan 22/23

Vice projektledare
Är du en fena på teamwork? Är du också strukturerad och gillar att hantera cash? Som Vice projektledare är du PK:s högra hand samt har koll på ekonomin. Tillsammans kommer Vice och PK bolla mycket idéer och tankar som uppkommer kring projektet och vid tillfällen som PK inte kan närvara, så är det Vice som hoppar in. Som ekonomiansvarig ansvarar du för budgetering och har koll på projektgruppens utgifter. Vice kommer även hjälpa PK ha en övergripande koll på projektet.

Sponsoransvarig
Projektgruppens senaste tillskott! Självklart vill vi att kårstugan ska vara maxad och för att det ska vara möjligt behöver vi dra in mer till kassan via sponsorer. Här får du dels ha kontakt med företag som kan vara intresserade av att synas i Kårstugan och dessutom samarbeta mycket med inredningsansvarig, för att komma på idéer hur detta kan implementeras. Är du en påhittig och charmig person som älskar att knyta nya kontakter? Då ska du definitivt söka sponsoransvarig!

Byggansvarig 2 st
Är du en jag-gör-det-själv tjomme som samtidigt har bra självinsikt om när det är bättre att ta in experthjälp? Som byggansvarig och fixare kommer du ansvara för det mesta som behöver fixas i stugan utöver de stora renoveringarna. Det kan handla om allt från byte av takpannor till installation av stuprännor. Det är dessutom bra om du har ett öga för detaljer så du kan notera om det är andra åtgärder som behöver lösas.

Inredningsansvarig 2 st
Har du ett öga för design och älskar att spendera tid på loppis? Som Inredningsansvarig får du sätta din prägel på Kårstugans rum genom att ansvara för hur stugan ska se ut när den är färdig. Detta innebär allt från renovering till vilka möbler som ska köpas in. Se till att kårstugan inreds med stil genom att söka inredningsansvarig!

Marknadsföring & kommunikation
Som Marknadsföring och kommunikation har du hand om marknadsföringen mot studenterna av hur utvecklingen av renoveringsarbetet med stugan går. Du kommer vidare ha ansvar för den fortsatta utvecklingen av strukturen för Kårstugans bokningssystem på LinTeks hemsida. Du har även koll på informationsspridning både internt och externt. Ingen erfarenhet av webbutveckling krävs, däremot ser vi gärna att du har ett intresse för det. Är du en kreativ själ som dessutom är utåtriktad och strukturerad är det här posten för dig!

MafU (Marknadsföringsutskottet):

Brinner du för att skapa och vill du få utlopp för din kreativitet? Marknadsföringsutskottet, MafU ger dig en möjlighet att utveckla och ta fram nytt material som kommer att användas i LinTeks marknadsföring och som kommer att synas både på campus och i sociala medier. MafU tar bilder, skapar tryckmaterial, planerar rekryteringar och spelar in videos till LinTek. I det här utskottet jobbar vi med allt som har att göra med kommunikation och kreativitet. Är du en kreativ person som vill lära dig mer om design och foto? Vill du att det du skapar ska synas för alla eller är du en fena på sociala medier? Då är detta ett utskott för dig.
Marknadsföringsutskottet jobbar för att planera och genomföra LinTeks marknadsföring.
Projekt och kampanjer som MafU har genomfört tidigare år är bland annat LinTeks julkalender på sociala medier och framställande av grafiskt material, både till LinTek och projekt tillsammans med de andra kårerna.

LinTeks Näringsliv:

Gruppledare
Är du intresserad av att att arbeta med en ledarroll på en väldigt operativ nivå? Är du strukturerad, ej krisrädd och känner dig bekväm med att lösa praktiska problem snabbt? I så fall bör du söka gruppledare!
Som gruppledare leder du utskottets dagliga arbete och ser till att det inte uppstår några problem. Du kommer arbeta nära näringslivsansvarige för att hålla en god kommunikation mellan gruppen och näringslivsansvarige. Du kommer säkerställa att arbetet utförs enligt plan och vid problem lösa det tillsammans med näringslivsansvarige samt resten av utskottet.

Marknadsföringsansvarig
Vill du jobba med näringslivsfrågor men känner dig mer hemma med att representera näringslivet på ett grafisk sätt? Är du bra på att hålla deadlines och få in andras tankar, grafiskt? I så fall bör du söka marknadsföringsansvarig! Som marknadsföringsansvarig ansvarar du för utskottets generella marknadsföring. Det kan bestå av att se till att det finns grafiskt material, trycksaker och annat kul marknadsföringsmaterial inför respektive evenemang.

Eventansvarig
Som eventansvarig ansvarar du för det praktiska runt utskottets diverse evenemang. Uppgifterna är beroende på vilket slags evenemang men i stora drag handlar det om allt frånatt boka salar, beställa mat till att se till att någon sätter upp ballonger.

Företagsansvarig(a)
Som företagsansvarig så är du företagets kontaktperson, innan, under och efter eventen. Ditt mål är att göra det så smidigt som möjligt för företagen att samarbeta med utskottet och är dess ansikte utåt. Som företagsansvarig bör du vara bekväm med att ta kontakt med företag och kunna agera på ett professionellt sätt mot företagen. Det här är den perfekta posten om du vill knyta kontakter!

Sök valberedning!

Vill du hjälpa till att hitta perfekta kandidater till LinTeks styrelse, valnämnd, besvärsnämnd och fler? Sök Valberedningen! Valberedningen består av minst fyra personer, två i sittande valberedning kommer sitta kvar så vi söker därför minst två personer som vill sitta i LinTeks valberedning det kommande året. Ansök eller nominera här.

Intresseanmälan

Om en ansökningsperiod inte är öppen för tillfället men du vet att du är intresserad av ett engagemang i LinTek  kan du intresseanmäla dig i förväg här: Intresseanmälan LinTek engagemang
Vi kommer sedan kontakta dig när ansökningsperioden öppnar.

Olika poster söks vid olika tillfällen under året. Om du är intresserad av en specifik post kan du kolla på hjulet när vi söker och läsa mer på länkarna längst ner.