Bostad

I behov av bostad?

Se till att anmäla dig till samtliga studentbostadsbolag i Linköping eller Norrköping:

Studentbostäder i Linköping AB

Byggvesta Bo AB (Linköping)

Studentbo i Norrköping AB

Här kan du hitta fler hyresvärdar:

ledigalägenheter.com

lagenhetsportal.se

hyrabostad.se

hyrenbostad.se

bostadslistan.se

KOMBO – Studenternas hyresgästorganisation

Du kan även vända dig till KOMBO – Här är det huvudsakligen privata värdar som annonserar ut ledigt boende och KOMBO har även en rumskompisförmedling. Dessutom ordnar de nödbostad åt nyanlända studenter i början av höstterminen.

Kårservice innehar förhandlingsrätten gentemot Studentbostäder i Linköping AB, ByggVesta Studentbostäder och Studentbo i Norrköping AB. Det innebär att KOMBO (och inte den traditionella Hyresgästföreningen) förhandlar hyror, boendeinflytande med mera för studentbostäderna på de båda orterna.

Gratis hjälp

Du behöver inte ens bo i studentbostad för att få hjälp. KOMBO har inga månadsavgifter som du först måste betala innan du kan få hjälp av dem utan KOMBOs verksamhet ingår i den service som kårerna tillhandahåller till studenterna. Det räcker med att du är student för att få hjälp och stöd från KOMBO, eller ta del av den service vi har.

Har du problem kring ditt boende (hyreskontrakt, hyresvärden mm.)? Kontakta KOMBO på bomb@karservice.se.

 

Glöm inte att folkbokföra dig!

Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter.

Med en e-legitimation kan du använda Skatteverkets e-tjänst för att göra flyttanmälan, snabbt och enkelt. Läs mer och gör din flyttanmälan på Skatteverkets webbplats: www.skatteverket.se/studentflytt