Mattehjälpen

Gillar du dåliga mattememes? Vill du hjälpa nollan att klara grunkduggorna? Nu har du chansen att söka till Mattehjälpen!

Ansökan är öppen till och med söndag. Om du har frågor, skriv till oss på Facebook, Instagram eller mattehjalpen@lintek.liu.se! Du kan också nominera någon du tror skulle vara intresserad.

Sök/nominera/mer info: https://forms.gle/L358Ru26Sx3vE13q8
Facebookevenemang: https://www.facebook.com/events/1096317134704310/

 

Mattehjälpen är ett av LinTeks utskott där studenter hjälper andra studenter med matematik, genom att anordna mattestugor och Crash courses . De grundläggande mattekurserna uppfattas ofta som svåra och detta vill vi i Mattehjälpen förändra. Vi har koll på de flesta kurser som studenter på TekFak läser, såsom:

  • Matematisk grundkurs
  • Linjär algebra
  • Envariabelanalys
  • Flervariabelanalys

 

 

 

Hur går det till?

Vi anordnar mattestugor en gång i veckan under hela terminen där volontärer lär ut matte. Dess fungerar liknande lektionspass men med mer frihet att ställa frågor. Utöver detta anordnas Crash courses i vissa av mattekurserna i anslutning till ordinarie tentaperioderna. Crash courses är en repeterande sammanfattningsföreläsning som kan användas som hjälpmedel under tentaplugget. Ibland kör vi även intensivkurser, som är som en blandning av mattestugor och crashcourses där vi varvar kortare genomgångar med egen räkning av utvalda uppgifter.

Var och när?

Tid och plats för mattestugor och Crash courses finns på vår Facebooksida och i vår kalendern som du kan ladda ner (Google, iCal). Vid frågor, hör av dig till mattehjalpen@lintek.liu.se.

TIPS: Följ oss på Facebook och Instagram (@mattehjalpen_lintek) för tips och information om kommande mattestugor och crash courses. En och annan meme kan även förekomma för att lätta upp mattepluggandet!

Hoppas vi ses!

Aktuellt i Linköping, HT1 2023:

  • Vill du vara med i Mattehjälpen? Skriv till mattehjalpen@lintek.liu.se!
  • Mattestugor på onsdagkvällar
  • Crash course inför kontrollskrivningen i linalg i oktober

Tider och salar: länk

Välkommen!

*Mattehjälpen i Norrköping är för tillfället vilande.