Mattehjälpen

Mattehjälpen är ett av LinTeks utskott där studenter hjälper andra studenter med matematikproblem. Det långsiktiga målet är att förbättra studiemiljön genom att ge tillgång till extra och frivillig hjälp. De grundläggande mattekurserna uppfattas ofta som svåra och detta vill vi i Mattehjälpen förändra. Coachning hålls en gång i veckan under hela terminen och fungerar liknande lektionspass men med mer frihet att ställa frågor till coacherna. Vi erbjuder genomgångar, personlig coachning och en plats att sitta med sina kompisar för att plugga ihop. De kurser som vi coachar i är: Grundläggande matematik, Linjär Algebra, Envariabelsanalys, Flervariabelsanalys och Diskret matematik.

Vare sig du är ny i stan eller har varit här ett tag, om du kommer själv eller med kompisar, pluggar grundkursen eller flervariabeln, så har vi en plats för dig!

Var och när mattestugorna hålls står på respektive Facebook-sida, ni hittar dem nedanför!

Vid frågor, hör av dig till mattehjalpen@lintek.liu.se

Utöver detta anordnas Crash Courses i många av mattekurserna i anslutning till ordinarie tentaperioderna. Crash Courses är en repeterande sammanfattningsföreläsning som kan användas som hjälpmedel under tentaplugget.

Kolla även in Mattehjälpens Facebooksida (LinköpingNorrköping), där lägger vi upp tips och information om kommande mattestugor och crash courses. Mattehjälpens evenemang i Linköping finns även i en kalender (GoogleiCal).

Hoppas vi ses!