Mattehjälpen

Mattehjälpen är ett av LinTeks utskott där studenter hjälper andra studenter med matematik, genom att anordna mattestugor och crash courses (se sedan). De grundläggande mattekurserna uppfattas ofta som svåra och detta vill vi i Mattehjälpen förändra. Vi har koll på de flesta kurser, inklusive grundläggande matematik, linjär algebra, envariabelanalys, flervariabelanalys och diskret matematik.

Vi anordnar mattestugor en gång i veckan under hela terminen, som fungerar liknande lektionspass men med mer frihet att ställa frågor. Utöver detta anordnas crash courses i många av mattekurserna i anslutning till ordinarie tentaperioderna. Crash courses är en repeterande sammanfattningsföreläsning som kan användas som hjälpmedel under tentaplugget. Ibland kör vi även intensivkurser, som är som en blandning av mattestugor och crashcourses där vi varvar kortare genomgångar med egen räkning av utvalda uppgifter.

Tid och plats för mattestugor och crash courses finns på respektive Facebooksida och i kalendern, se länkar. Vid frågor, hör av dig till mattehjalpen@lintek.liu.se.
Kolla även in Mattehjälpens Facebooksida (Linköping, Norrköping*), där lägger vi upp tips och information om kommande mattestugor och crash courses. Mattehjälpens evenemang i Linköping finns även i en kalender (Google, iCal).

Hoppas vi ses!

Aktuellt i Linköping, VT2 2023:

  • Vill du vara med i Mattehjälpen? Skriv till mattehjalpen@lintek.liu.se!
  • Mattestugor på tisdagkvällar under VT2 (11 april-23 maj)
  • Intensivkurs (kortare genomgång+räkna utvalda tentauppgifter) i envarre 2 i slutet av maj
  • Crash course i flervarre i slutet av maj
  • Mattestugor under tenta-p i maj/juni

Tider och salar: länk

Välkommen!

*Mattehjälpen i Norrköping är för tillfället vilande.