Bli kåraktiv

Bli en del av kårledningen

I LinTeks kårledning kan du engagera dig som heltidsarvoderad eller på deltid vid sidan av studierna. Det finns möjlighet att ansöka till poster för kommande läsår och rekrytering sker löpande.

Sök och/eller nominera till kårledningen HÄR.

 

Heltidsposter

Som heltidare krävs att du tar ett studieuppehåll alternativt är klar med dina studier. Du får en kontorsplats i Kårallen på campus Valla och arvode varje månad. Uppdraget pågår till och med juni 2025.

 

Vice Kårordförande – bistår kårordförande och är ekonomiskt ansvarig

Rollen som Vice Kårordförande innebär att du är ytterst ansvarig för LinTeks ekonomi, detta innebär bland annat att du lägger och följer upp LinTeks budget samt svarar på många frågor från aktiva inom organisationen. Vice Kårordförande sköter inte den löpande bokföringen, men är behjälplig vid behov. Till din hjälp har du LinTeks administratör, som du kommer jobba nära med. Vice Kårordförande utgör tillsammans med Kårordförande presidiet, vilket innebär att ansvara för att tillsammans med Kårordförande arbetsleda kårledningen, och i Kårordförandes frånvaro leda organisationen.

Eftersom Vice Kårordförande är en del av både kårledningen och kårstyrelsen är du länken mellan LinTeks strategiska och operativa arbete; arbetet innebär alltså både kortsiktigt och långsiktigt fokus. Att arbeta som Vice Kårordförande innebär varierande arbetsuppgifter med allt ifrån att representera studenter i möten med både LiU, kommuner och näringsliv, till att boka in möten med hantverkare för att förvalta våra lokaler.

 

Centralt arbetsmiljöombud för studenter – arbetar med studenternas välmående

Det centrala arbetsmiljöombudet är en av de två studiesocialtansvariga på LinTek. Som centralt arbetsmiljöomubud för studenter har man därför ansvar för de frågor som rör det sociala runt din studietid. Med personligt ansvar på arbetsområden är studenternas arbetsmiljö och rättigheter, samt lika villkor på LiU.

Att vara centalt arbetsmiljöombud betyder att man stöttar arbetsmiljöombuden på teknologsektionerna, håller i råd och ser till att allt funkar som det ska. I den rollen går man även på en hel del mötesforum på universitetet och ser till att studenternas perspektiv finns med i diskussioner och beslut.

Det centrala arbetsmiljöombudet är även internationellt ansvarig tillsammans med en av våra utbildningsansvariga. Det betyder att man jobbar tillsammans med sektionerna för att se till att de internationella studenterna känner sig välkomna. Man jobbar även med Studenthälsan där du sitter med i deras styrelse samt håller kontinuerlig kontakt med deras personal.
Centrala arbetsmiljöombudet jobbar helt enkelt för att studenternas tid vid LiU ska bli så bra som möjligt!

Som centalt arbetsmiljöombud jobbar du nära studenterna genom att agera kontaktperson i LinTek. Studenter kan vända sig till dig med olika problem, vilka kan handla om studenternas arbetsmiljö eller lika villkor.

 

Näringslivsansvarig – länken mellan studentliv och arbetsliv

Som Näringslivsansvarig är ditt uppdrag att koppla ihop studenter med deras framtida arbetsgivare, vare sig det gäller exjobb, sommarjobb eller heltidsanställning efter examen. Detta görs i första hand genom event och samarbeten tillsammans med utskottet LinTek Näringsliv, exempelvis lunchföreläsningar, casekvällar och temaveckor, men också genom att vara en kontaktperson och ett bollplank för företag som vill nå studenterna vid TekFak. En viktig del i detta arbete är också att vara spindeln i nätet och skicka vidare förfrågningar till rätt sektion(er) om de passar bättre för vad en arbetsgivare vill göra och vilka de vill nå.

Näringslivsansvarig agerar också som en stödperson för sektioners, festeriers, fadderier och andra föreningars företagskontakter, som kan vända sig till Näringslivsansvarig med frågor och funderingar om hur si och så funkar, men också för vägledning vid samarbeten och konflikter. Detta görs bland annat via rådsmöten med sektionernas näringslivsansvariga I detta samordnande arbete inkluderar Näringslivsansvarigs roll också kårens alumniverksamhet, som i stort går ut på att bistå sektionerna med kunskap och bidragsmöjligheter.

Utöver att hantera arbetsmarknadsfrågor är Näringslivsansvarig också kårens avtalsspecialist och både skriver och granskar avtal mellan kåren och externa parter, men hjälper också andra föreningar att finslipa sina avtal. Slutligen ansvarar Näringslivsansvarig också för kårens medlemsförmåner, bland annat BokAB-rabatten och matrabatten på våra kårhus.

 

Deltidsposter

Deltidare engagerar sig inom LinTek på sidan av sina studier och arbetar alltså på kvällar och helger eller på dagtid när studierna tillåter. Uppdraget pågår till januari 2025.

 

Ordförande Mattehjälpen

Ordförande för Mattehjälpen ansvarar för och organiserar utskottets arbete, genom att leda möten och se till att det finns ett schema. Den kanske viktigaste arbetsuppgiften är att hitta lagom dåliga mattememes att sprida kring campus.

Mattehjälpen anordnar mattestugor en gång i veckan under hela terminen där volontärer lär ut matte. Dessa fungerar som lektionspass men med mer frihet att ställa frågor. Utöver detta anordnas Crash courses i vissa av mattekurserna i anslutning till ordinarie tentaperioderna. Crash courses är repeterande sammanfattningsföreläsningar som kan användas som hjälpmedel under tentaplugget. Ibland kör vi även intensivkurser, som är som en blandning av mattestugor och crash courses där vi varvar kortare genomgångar med egen räkning av utvalda uppgifter.

 

Sök och/eller nominera till kårledningen HÄR.

Läs om vilka andra poster som finns inom kårledningen HÄR.

Kontakta kårstyrelseordförande (kso@lintek.liu.se) om du har frågor om antingen posterna eller om sökprocessen.