Aktuellt

Terminsuppdatering från LinTek VT21

Terminen som gått har med sina fortsatta zoom-föreläsningar, personliga lockdowns, och distanstentor verkligen inte varit den lättaste som student, och vi i LinTek vill ge en jättestor eloge till alla er studenter för att ni fortsätt kämpa och tagit er igenom den!

Det fortsatta distansläget har förstått även påverkat oss i kåren mycket då större delen av vårt arbete under våren behövt ske hemifrån på distans. Trots detta har LinTek ändå fortsatt vara engagerad i många olika frågor med universitetet och drivit vidare på våra projekt. Här nedan kan du se några av de större punkter som vi har jobbat med under våren:

 

 • Digital Studentorkesterfestival
  Första Digitala SOF har anordnats och finns fortfarande att ta del av på vår YouTube.

 

 • München Hoben
  En Coronasäker variant på München Hoben planeras för fullt för att kunna genomföras i samband med mottagningen till hösten.

 

 • Digitalt LARM
  För att hålla rekommendationerna från FHM men ändå ge studenter möjlighet att få kontakt med företag och organisationer har LARM i år för första gången hållits på en virtuell plattform.

 

 • Planerat inför mottagningen
  Arbetet med mottagningen har även i år varit fyllt av oklarheter och omplaneringar och vi i kåren har jobbat för fullt för att det ska bli en så bra mottagning som möjligt!

 

 • Internationella mottagningen och handboken
  Tidigare har sektionerna och vissa internationella föreningar jobbat ganska uppdelat med mottagningen, vilket har gjort att internationella studenter fått ganska olika mottagningsupplevelser beroende på sektionstillhörighet. Nu kommer sektionerna och föreningarna i stället testa att planera mottagningen tillsammans, med LinTek som samordnare. Dessutom har LinTek skrivit om introduktionshandboken till internationella studenter.

 

 • Fredagsfrågan
  För att bättre kunna samla in studenters åsikter om frågor som vi i LinTek jobbar med på ett sätt som inte blir så omfattande har vi under våren startat upp konceptet ”Fredagsfrågan”. Fredagsfrågan ställs varje fredag i en story på vår instagram.

 

 • Doktorandombud
  LinTek har länge jobbat för att det ska tillsättas ett ombud för alla doktorander som kan hjälpa till med lite olika ärenden. Det har gått lite upp och ner men den senaste tiden har det ändå hänt lite mer än tidigare och vi ser rätt ljust på saken.

 

 • Regelverk för kameraövervakade tentor
  Under distansläget har vissa examinatorer valt att övervaka distanstentamen via tex Zoom och under våren har vi med LiU jobbat med ett hårdare regelverk för att det ska bli så tydligt för alla parter vad som gäller.

 

 • Temperaturmätaren
  I vanliga fall genomförs en studentundersökning med jämna mellanrum, som nu tyvärr behövde skjutas upp på grund av pandemin. För att ändå få en uppfattning om studenternas situation såg LinTek till att en mindre version, temperaturmätaren, skickades ut i början av våren.

 

 • Certifikat för internationella meriter (CIM)
  En del andra högskolor har någon form av certifikat för internationella meriter, där studenter som uppfyller ett antal krav får ett certifikat som bilaga till sitt examensbevis. LiTH jobbar nu tillsammans med Lintek med att ta fram något liknande, för att uppmuntra studenter att åka utomlands och öka graden av internationalisering inom sin utbildning.

 

LinTek arbetar såklart med många andra områden och vi jobbar kontinuerligt med fall från studenter både inom utbildning och studiesociala ärenden. Om du behöver hjälp och stöd finns LinTek för att driva ditt fall. Kontakta oss gärna!

Bli också gärna medlem i kåren för att ge studenternas åsikter en starkare röst.