Hem /

FAQ angående Nolle-P 2020

Det kommer in många frågor som liknar varandra gällande höstens nolle-p. Vi har samlat dessa här.

 • Jag tillhör en riskgrupp. Kommer jag behöva missa aktiviteter eller undervisning för att jag inte kan träffa andra?
  Så mycket som möjligt (i mån av tid och anpassningsbarhet) kommer vara tillgängligt digitalt så att även du som tillhör en riskgrupp ska få en bra förberedelse inför ett campuscentrerat studentliv. Har du frågor angående din undervisning ber vi dig höra av dig till din studievägledare.
  En komplett lista över studievägledare hittar du här.
 • Hur kommer uppropet gå till?
  Uppropet första dagen kommer vara i fysisk form, vilket gör det extra viktigt att du är på plats i tid för att läsperioden börjar.
 • Kommer jag fortfarande få möjlighet att lära känna mina klasskamrater när jag börjar plugga?
  Absolut! LiU är traditionellt ett campusbaserat universitet, vilket betyder att vi kommer göra allt vi kan för att öppna upp för möjligheten för dig att få lära känna din klass, även utanför undervisningstid.
 • Vad innebär vägledningen mer detaljerat?
  Vägledningen som kårerna har tagit fram tillsammans med LiU innebär att din sektion kommer kunna anordna fyra sociala aktiviteter totalt, varav en kommer kunna ha alkoholinslag (hos aktörer med stadigvarande alkoholtillstånd). Utöver det här kommer campusvandringar, stadsvandringar och studierelaterade aktiviteter få genomföras utan begränsning, med syfte att ge dig en så bra introduktion till studierna som möjligt. Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer alltid följas under mottagningen, av vilka inkluderas restriktion för antalet personer (50 st) och alla sanitära rekommendationer (alltså; glöm inte att tvätta händerna). Alla uppträdanden och presentationer kommer hålla rekommenderat avstånd till den publik de besöker.

Har du en fråga som inte svarats på ovan? Skicka iväg ett mail till mottagning@lintek.liu.se.