Mattehjälpen

Mattehjälpen är ett av LinTeks utskott där studenter hjälper andra studenter med matematikproblem. Det långsiktiga målet är att förbättra studiemiljön genom att ge tillgång till extra och frivillig hjälp. De grundläggande mattekurserna uppfattas ofta som svåra och detta vill vi i Mattehjälpen förändra. Coachning hålls en gång i veckan under hela terminen och fungerar liknande lektionspass men med mer frihet att ställa frågor till coacherna. Vi erbjuder genomgångar, personlig coachning och en plats att sitta med sina kompisar för att plugga ihop. De kurser som vi coachar i är: Grundläggande matematik, Linjär Algebra, Envariabelsanalys, Flervariabelsanalys och Diskret matematik.

Vare sig du är ny i stan eller har varit här ett tag, om du kommer själv eller med kompisar, pluggar grundkursen eller flervariabeln, så har vi fika och en plats för dig!

Var: T1 för det mesta, annars sätter vi upp information

När: Tisdagar med start 17:15

Vid frågor, hör av dig till

Kolla även in Mattehjälpens Facebook-sida, där lägger vi upp tips och information om kommande mattestugor.

Hoppas vi ses!

Mattehjälpen utökar till Norrköping!

Vill du bli en hjälte?
Vi behöver duktiga mattecoacher som vill hjälpa andra studenter med matten. Vill du engagera dig och samtidigt hjälpa andra? Då ska du söka till Mattehjälpen!

Mattecoach
Som coach deltar du i mötena och hjälper deltagarna med sina mattekurser. Eftersom att de kurser som vi coachar i är: Grundläggande matematik, Linjär Algebra, Envariabelsanalys och Flervariabelsanalys så är det viktigt att du är godkänd i minst en av dessa kurser. Det är meriterande om du har extra kunskaper inom matematik. Du får även vid varje möte en lättare måltid och blir kåraktiv, du blir en kugge i LinTeks maskineri. Tycker du om matematik, att hjälpa andra och vill engagera dig? Då ska du söka Coach.

Gruppledare Norrköping
För att kunna starta upp ett Mattehjälpen i Norrköping behöver vi även någon på plats som har koll och kan hjälpa till att ordna mattestugorna. Du kommer att samarbeta med Mattehjälpens ordförande och hjälpa till med bland annat marknadsföringen.

 

Ansök till: 

 

Mattehjälpen på Facebook